Most: Hitno naći zakonska rješenja za obustavu ovrha

20.03.2020. 10:34:00

Mostovi saborski zastupnici zauzeli su se u petak da se hitno nađe zakonsko rješenje da se, zbog krize izazvane koronavirusom, obustave ovrhe, a Vladin predstavnik odgovorio im je kako će se već danas održati sastanak o toj temi u resornom ministarstvu.

 Kriza izazvana koronavirusom utjecat će na naše građane, trebalo bi hitno naći zakonsko mogućnost da se obustave ovrhe, rekao je u Miro Bulj u raspravi o Vladinu prijedlogu da se izmjeni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima.

  Državni tajnik u Ministarstvu financija Zdravko Zrinušić odgovara mu da će se već danas održati sastanak u Ministarstvu pravosuđa „u kontekstu Ovršnog zakona“.

 Sastanak nije dovoljan, Vlada treba hitno reagirati s jasnim i konkretnim mjerama, puno ljudi je sada u strahu, uzvratio je Nikola Grmoja. Mislite i na OPG-ove, poručio je Vladinu predstavniku Tomislav Panenić (NLM).

 Mostovci su u raspravi apostrofirali problem pranja novca koji se, tvrdi Bulj, u Hrvatskoj „pere legalno kroz najveću banku“, a Hrvatska narodna banka (HNB) je o tome šutjela.

 Grmoja navodi i kako je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću uputio dopis da zamoli Ured za sprječavanje pranja novca i HNB da Saboru dostave izvješće oko situacije u Zagrebačkoj banci. 

 Navedena rasprava vodila se u petak pred malobrojnim zastupnicima, Sabor od danas, naime, radi prema strogim mjerama zaštite od epidemije koronavirusa,  koje podrazumijevaju da u sabornici budu najviše po dva predstavnika svakog od 14 zastupničkih klubova, dakle najviše 28 zastupnika.  

 Sabor će zasjedati i idući tjedan, s tim da će svakog radnog danas raspraviti maksimalno dvije točke, a u raspravi će sudjelovati po dva zastupnika iz svakog kluba, onaj koji će govoriti u ime kluba i još jedan.

 Da razumno koriste vrijeme, zastupnike je u petak pozvao i predsjedavajući Furio Radin. „Pokušajte biti razboriti i što kraći, kući vas čekaju obitelj i rodbina“, rekao je malobrojnim zastupnicima.

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.