Mrsiću svake izbore smetaju povlaštene i braniteljske mirovine

21.05.2020. 15:02:00

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je da su idući mjeseci ključni jer se na izborima odlučuje hoće li Hrvatska izrasti u progresivnu, modernu i demokratsku zemlju u kojoj se ostaje živjeti, ili će biti uništene demokratske vrijednosti i sloboda uz širenje korupcije.

Ustvrdivši kako se svakodnevno može svjedočiti o političkoj neodgovornosti Mrsić je kao primjer naveo "trenutnu Plenkovićevu tehničku vladu i bešćutnu mašineriju HDZ-a, jačanje ultradesnice na čelu s  Miroslavom Škorom". Također je ustvrdio da Davor Bernardić i SDP u cilju očuvanja parlamentarnih fotelja uništavaju u korijenu vrijednosti socijaldemokracije.

"Treba nam vlada koja donosi odluke, a ne skriva se iza duboko politiziranog Stožera civilne zaštite. Čak su se njima poslužili u izbornoj igri oko zabrana rada trgovina nedjeljom kako bi se očuvala vlast. Okrutno se koristi ionako osakaćena državna blagajna kako bi se promovirala izborna kampanja HDZ-a", poručio je Mrsić.

Istaknuo je kako je  dužnost svih građana da se izbore za državu u kakvoj žele živjeti. "Birajte odgovorno", poručio je.

Navodeći da se u vladi Andreja Plenkovića izmijenilo 15 ministara, Mrsić je rekao da je "ukradeno gotovo pola milijardi kuna iz fonda za poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom, pod krinkom očuvanja radnih mjesta radnika i radnica. Poručio je stoga da Hrvatskoj treba  vlada koja će misliti na radnike, a ne spašavati poslodavce kojima je novac dodijeljen bez kriterija.

Optužujući Vladu da je potpore isplaćivala tvrtkama koje su godinu završili s milijunskim dobitkom ocijenio je kako su sredstva za potpore gospodarstvu trebala biti direktno isplaćena na račune radnika i osiguranja.

Među ostalim, "revidiranje opterećujućih Vatikanskih ugovora, korekciju povlaštenih i braniteljskih mirovina, poticanje i jačanje strateških grana" naveo je kao korake koji su mogli pokrenuti puls gospodarskog razvoja.

Mrsić je podsjećajući na zagrebački potres kazao da su građani prepušteni sami sebi u sanaciji  domova.

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: bl/h

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.