MUČKI POBILI GARDISTE NA SPAVANJU! Poruku koju je poslao srpski oficir bila je i više nego stravična

25.07.2022. 15:04:00

Na današnji dan, 25. srpnja 1991. izvršen je napad i zločin s teritorija Srbije na Hrvatsku i to je bilo prvi put da JNA nedvosmisleno pokazuje svoje namjere, iako je do tada pred svijetom glumila neutralnu ulogu.

Napad na Centar za obuku gardista koji se nalazio u Erdutu, izveden je u 1:55, ranim jutarnjim satima dok je 40 pripadnika 1. gardijske brigade čvrsto spavalo.

Gardisti pobijeni na spavanju

Centar smješten na obali Dunava napadnut je VBR-ima i minobacačima sa srpskoga teritorija, a u napadu je sudjelovala i raketna topovnjača. Centar za obuku sravnjen je sa zemljom, a tom prilikom poginulo je 6 pripadnika prve gardijske brigade, dok ih je 18 teško ranjeno. Poginuli su: Mile Čulina, Anto Grgić, Miroslav Gržan, Josip Knežević, Željko Pavić i Mirko Rožman.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Wikipedija

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.