MUP dobio novu aplikaciju: Tko ne plati kaznu za prekršaje ne može napustiti RH

09.09.2021. 20:05:00

Pomoću nove aplikacije granični policajci imat će uvid u evidenciju svih prometnih prekršaja na području RH, čak i ako upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije.

“Upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije, a nakon počinjenog prekršaja mislite napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne? Ne može! Granična policija raspolaže podacima i kroz novu aplikaciju će naplatiti prekršaj prilikom granične kontrole!”, stoji u objavi na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

To znači da će od 31. kolovoza granična policija naplaćivat će kazne za prekršaje prilikom granične kontrole.

“Naime, u nastavku ovog sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom. Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na ovaj se način se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe s prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje”, stoji u priopćenju MUP-a.

Izvor: kroativ.at/Foto:MUP

Izvorni autor: Robert Pandža

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.