MUP POKUŠAO ZATAŠKATI SKANDAL: Policija portalu Direktno priznala koliko su puta intervenirali zbog istaknutih zastava s prvim bijelim poljem

17.08.2023. 16:23:00

PROTIV POLICAJACA PODUZETE STEGOVNE MJERE

Nakon što je portal Direktno prvi izvijestio o skandaloznoj postupanju policije za Dan hrvatske državnosti kada su na području Hrvatske policajci skidali zastave s početnim prvim bijelim poljem, povijesne hrvatske zastave - bez obilježja NDH, te kažnjavali građane, sada je i službeno potvrđeno kako su pripadnici MUP-a pogriješili i kako je policija pokušala cijeloj priči dati što manje publiciteta.

Tek nakon intervencije Povjerenika za informiranje i uporno pozivanje na pravo na pristup informacijama na osnovu Zakona o pravu na pristup informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova su nakon više od mjesec i pol natezanja odgovorili redakciji portala Direktno. 

Policija je i službeno priznala kako su na Dan hrvatske državnosti na području Hrvatske neovlašteno skinute četiri povijesne hrvatske zastave, od čega tri na području Zagreba te kako na kraju građani nisu kažnjeni.

"Obavještavamo Vas kako su na dan 30. svibnja 2023. godine na području Republike Hrvatske zabilježene četiri dojave koje se odnose na isticanje zastave s početnim bijelim poljem, od kojih se tri odnose na područje Policijske uprave zagrebačke. Postupanjima policije nisu utvrđena obilježja prekršaja", stoji u odgovoru MUP-a.

Dodatno iz Policijske uprave Zagrebačke portalu Direktno potvrđeno je, kako smo ranije i pisali, kako je u slučaju neovlaštenog oduzimanja zastave na području Zagreba policija pogriješila.

"Vezano uz Vaš upit i postupanje policijskih službenika na području VII. policijske postaje Zagreb koji su uz potvrdu oduzeli zastavu, obavještavamo Vas kako su obavljene provjere vezano uz okolnosti policijskog postupanja te su utvrđene određene nepravilnosti u postupanju policijskih službenika koji se odnose na nepotrebno oduzimanje zastave od građanina. Protiv policijskog službenika će biti poduzete mjere i radnje sukladno Zakonu o policiji.", navodi se u odgovoru PU Zagrebačke.

Nismo dobili podatke koliko je policijskih intervencija zabilježeno zbog neisticanja hrvatske zastave na Dan hrvatske državnosti.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: dm/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.