‘MUP-u Srbije postavio sam jedno pitanje na koje još nisam dobio odgovor‘: Matejev otac o najvećoj enigmi njegovog nestanka

01.02.2022. 18:21:00

Od nestanka Splićanina Mateja Periša (27) prošlo je mjesec dana, a i dalje nema novosti o tome nazire li se kraj potrazi. Predstavnici hrvatske policije koji su već bili u Beogradu i ovoga bi tjedna trebali u MUP-u Srbije i beogradskoj policiji razgovarati sa svojim kolegama o daljnjem smjeru potrage za nestalim Matejem.

I dalje je najveća enigma zašto se Matej spustio stepenicama na plato ispod restorana Savanova na Savskoj promenadi i zašto nije nastavio kretanje prema tzv. Beton hali, u kojoj su bila šestorica njegovih prijatelja s kojima je na put u Beograd krenuo dan prije iz Zagreba, gdje su u rent-a-car agenciji unajmili kombi.

Provod u klubu

Matej i društvo putovali su radi dočeka Nove godine, a Matejev otac Nenad nije bio za to da Matej s društvom ide u Beograd, ali ga je sin s prijateljima uvjerio da će sve proći u redu. Tijekom puta u Beograd Matej je s ocem razmijenio nekoliko poruka. Nakon što su se smjestili u apartman, mladići su otišli na večeru u jedan od lokala u susjedstvu kluba Gotik te nastavili provod u tom klubu.

I tijekom večeri Matej je razmijenio nekoliko poruka s ocem, a posljednji put je bio aktivan na mreži u 23 sata. U klubu Gotik bilo je oko 500 gostiju, nedaleko od Mateja i prijatelja bilo je društvo iz Zadra, a tijekom konzmacije pića došlo je do nesporazuma oko plaćanja boce viskija, kako je to poslije potvrdila za Jutarnji list voditeljica kluba, ali nije bilo, ustvrdila je, nikakvog fizičkog sukoba s redarima.

Njegovi prijatelji ujutro oko 10 sati došli su u Policijsku postaju Stari grad, ali im je tamo rečeno da provjere bolnice, pa kad se Matej nije pojavio, na Staru godinu su oko 18 sati prijavili nestanak. Prema rekonstrukciji snimki nadzornih kamera, a pregledane su stotine, Matej je iz Gotika izišao 31. prosinca u 1.43 i sljedećih devet minuta nadzorne kamere prate njegovo kretanje ulicama te dok pokušava zaustaviti taksi. U 1.52 snima ga kamera restorana Savanova kako se spušta prema ogradi.

MUP Srbije odmah je pokrenuo potragu, razgovaralo se sa Matejevim prijateljima i osobljem kluba, kao i okolnih restorana, provjeravane su nadzorne kamere. Matejev otac stigao je u Beograd u nedjelju. Nakon što je policija obavila razgovor s njegovim prijateljima te ih i poligrafski testirala, oni su 3. siječnja krenuli iz Beograda, prvo za Zagreb, gdje su preuzeli Matejev automobil, a potom su se vratili u Split. Hrvatska policija s njima je obavila razgovore, kako je i bio najavio Antonio Gerovac.

Matej je iz Gotika, odnosno Magacina kako se sad zove taj klub, istrčao u majici kratkih rukava, jaknu s osobnim dokumentima ostavio je u klubu i, nakon što se nije vratio, ponijeli su je njegovi prijatelji. Ustanovljeno je da je te noći pokušao kontaktirati sa svojom prijateljicom iz Splita Majom S., ali je nije uspio dobiti, i da se kretao rutom prema Googlemaps. Je li se s nekim trebao naći ili ga je netko čekao, i dalje je nepoznanica.

Signal mobitela

– Očekujem i ja da će ovaj tjedan stići predstavnici hrvatske policije. Ja sam MUP-u Srbije uputio upite jesu li možda pročišćene snimke nadzornih kamera restorana Savanova, ali još nisam dobio odgovor. Ima nekih nedoumica za koje smatram da ih treba razjasniti. Naprimjer, kako je mobitel mogao više od dva sata raditi u vodi i odašiljati signal.

Ako je lociran kod Velikog ratnog otoka, onda bi vjerojatno i Matej dospio tamo. Za mene je to jedna od dvojbi koju treba razjasniti. Morat ćemo doći do potpunog rješenja ili nemamo konačni zaključak – rekao nam je u ponedjeljak Nenad Periš, otac nestalog Mateja. O nekim spekulacijama koje su se pojavile o osobnim odnosima s Matejem kratko je rekao:

– To je nebitno, ako to netko stvara priču radi priče, neka to njima služi na čast i nemam namjeru to komentirati – izjavio je otac.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.