Muškarac koji je namjerno gazio bicikliste, ratne veterane, završio u istražnom zatvoru

01.07.2024. 20:14:00

Karlovačka sutkinja odredila je 30 dana istražnog zatvora 44-godišnjaku osumnjičenom da je u Biljegu kod Vojnića namjerno naletio automobilom na skupinu biciklista pri čemu je jedna žena ozlijeđena.

Sutkinja Elma Kaleb Mamić s Županijskog suda u Karlovcu potvrdila je da je osumnjičeniku određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu izvijestilo je da je, po primitku policijske kaznene prijave, ispitalo osumnjičenog za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Prema optužbama, osumnjičeni je na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Vojniću, s 2,76 promila alkohola u krvi, automobilom udario u drvenu konstrukciju terase kafića na kojoj je bilo više osoba.

Nakon toga, vozeći unatrag, ponovno se udaljio od terase, zatim krenuo naprijed i ponovno udario u istu konstrukciju, pri čemu je jedna osoba zadobila prijelom bedrene kosti. Nadalje, sumnjiči ga se da je vozilom udario parkirane bicikle i vukao ih po parkiralištu prije nego što se udaljio s mjesta događaja.

Državno odvjetništvo naglasilo je kako će poduzeti sve zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Policija je izvijestila da je osumnjičeni prilikom bijega s mjesta događaja udario u električni stup u Brdu Utinjskom te je uhićen na svojoj adresi prebivališta.

Prvi izvještaj o ovom događaju stigao je u subotu iz Udruge pripadnika 110. brigade Zbora narodne garde/Hrvatske vojske, koja je organizirala biciklijadu povodom obilježavanja 33. obljetnice formiranja te postrojbe. Predsjednik Udruge, Srđan Fot, priopćio je da su biciklisti stali u ugostiteljski objekt radi okrijepe, a da ih je napao muškarac u automobilu, izričući prijetnje i povike mržnje prema Hrvatima.

Izvor: PDN/Foto:Stedul Fabac

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.