Muškarac u srednjim godinama preminuo od gripe: ‘Još se jednom pokazuje da je to ozbiljna bolest’

04.01.2023. 16:39:00

U Hrvatskoj se bilježi veliki skok zaraženih gripom u odnosu na prošli tjedan.

Muškarac obolio od gripe preminuo je na Odjelu za infektologiju bolnice u Slavonskom Brodu.

“Riječ je o osobi rođenoj 1958. godine koja je necijepljena i s komorbiditetima. PCR-om je dokazana influenca i to još jednom pokazuje da je gripa ozbiljna i opasna bolest”, rekao je za HRT dr. sc. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Najveći broj oboljelih je u tri županije – Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Krapinsko-zagorskoj.

“Gripa je bila ta koja je po svemu sudeći potaknula taj neželjeni i malo nepredviđeni niz događaja koji su nažalost doveli do smrtnoga ishoda”, rekao je dr. Ivica Čabraja, Odjel infektologije, OB Slavonski Brod.

U Hrvatskoj se bilježi veliki skok zaraženih od gripe u odnosu na prošli tjedan.

“Mislim da možemo reći da je gripa u punom zamahu. Zadnji izvještaj po ovim tjednima, do Božića je bilo 1700 ili tako nešto, što je već za 1000 više nego u tjednu ranije. Iz tjedna u tjedan raste broj prijavljenih i očekuje se još sljedećih nekoliko tjedana da će rasti”, kazao je Bernard Kaić iz HZJZ-a za Dnevnik Nove TV.

Liječnici poručuju kako još nije kasno cijepiti se protiv gripe.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:bolnicasb.hr

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.