MVEP: U Hrvatsku se vratilo 148 Hrvata iz inozemstva

05.04.2020. 08:41:00

Sto četrdeset i osam hrvatskih državljana vratilo se u subotu navečer iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske.

U zračnu luku Franje Tuđmana stigli su izvanrednim, komercijalnim letovima Croatia Airlinesa u koordinaciji MVEP-a i Ministarstva prometa. 

Putnike su po dolasku na aerodrom pregledali epidemiolozi i nakon toga ih svih 148 odlazi obaveznu samoizolaciju na 14 dana. 

U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom "Jelena" iz flote Jadrolinije.

Organiziran je i prijevoz hrvatskih državljana iz austrijske savezne pokrajine Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Oni će se autobusima također sutra navečer vratiti u Zagreb.

Hrvatska je vlada s večerašnjim povratkom u zemlju vratila nešto više od tisuću Hrvata koji su 'zaglavili' u inozemstvu zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. 

"To je ustavna obveza, moja profesionalna i ljudska dužnost kao i mojih kolega i hrvatske vlade. Na nama je osigurati repatrijaciju hrvatskih državljana", izjavio je ranije u subotu ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i najavio da se nastavlja rad na povratku svih onih hrvatskih državljana koji to žele. 

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.