Na današnji dan, 23. kolovoza 1975., rođen je Igor Kačić, najmlađa žrtva pokolja na Ovčari (VIDEO)

23.08.2024. 10:45:00

mao je samo 16 godina i tek je zakoračio u život kada je nevin ubijen na Ovčari, a iz kolone ga je izdvojio iz ruke majke osobno Veselina Šljivančanina, oficira zločinačke komunističke JNA...

Na današnji dan, 23. kolovoza 1975., rođen je Igor Kačić, najmlađa žrtva pokolja hrvatskih civila i vojnika na Ovčari pored Vukovara.

Imao je samo 16 godina i tek je zakoračio u život kada je nevin ubijen na Ovčari, a iz kolone ga je izdvojio iz ruke majke osobno Veselina Šljivančanina, oficira zločinačke komunističke JNA.

Od majke Irene odvojio ga je Veselin Šljivančanin ispred vukovarske bolnice odgovorivši na njeno pitanje zašto dijete od majke odvaja sljedećim riječima: „Niko neće biti kažnjen bez razloga“. Vjerojatni razlog Igorova smaknuća na Ovčari bio je taj što je njegov otac Petar Kačić – “Srednji Bojler” jedan od najvećih junaka obrane Vukovara od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu. Bio je jedan od zapovjednika obrane Sajmišta, dijela Vukovara koji je bio najizloženiji učestalim žestokim pješačkim napadima udruženih paravojnih postrojbi i JNA, obilno potpomognutih neprestanim granatiranjem. Poginuo je u borbama 2. listopada 1991.god. Na budućem Doma ratnika na Bogdanovačkoj cesti u Vukovaru u organizaciji Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata svečano je 18. studenoga 2012. otkriven spomenik „Otac i sin“ koji je posvećen herojima i žrtvama Domovinskog rata, Igoru i Petru Kačiću, kao i svim žrtvama Domovinskog rata. rata. Autor trometarskoga mramornoga spomenika je Mario Matković, kipar iz Bogdanovaca.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN-arhiva/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.