NA DANAŠNJI DAN TERORIZAM U ZADRU! Nalogodavac: Mile Martić, počinitelji – pušteni!

11.04.2021. 13:31:00

Na današnji dan 1991. godine srpski su teroristi izveli diverziju u zadarskom naselju Plovanija.

Podmetanje bombe u trafostanici uslijed koje je odjeknula snažna eksplozija, uznemirila je građane iako, srećom, nije bilo ozlijeđenih. Policija se odmah dala u potragu a počinitelji su ubrzo locirani i uhićeni u Boriku, u kockarnici Tornado.

Istraga je pokazala da su počinitelji građani Zadra Ozren Komazec i nekadašnji junior KK Zadra Davor Adam, a da je nalogodavac Mile Martić.

Teroristi izbjegli kazne

Iako su Komazec i Adam uhićeni su u roku od pola sata, izbjegli su kazne. Na intervenciju inspektora srpske nacionalnosti, Davor Adam je pušten i to pod izlikom da je riječ “o sportašu”, nakon čega je pobjegao iz zemlje sa košarkašima  Zadra koji su putovali na utakmicu u München. Nakon par mjeseci razmijenjen je i Komazec. On je, pak, bio iz ugledne i imućne zadarske obitelji u kojoj je otac bio direktor Dalme.

Ovom terorističkom dvojcu pred zadarskim Županijskim sudom 21. listipada 1994. godine dosuđeno je po pet godina zatvora, no obojica su nedostupni hrvatskom pravosuđu. Nakon žalbe, kazna im je objedinjena u jedinstvenu od sedam godina, dok je Mile Martić za ovaj zločin dobio 12 godina zatvora.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: sv/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.