Na desetke novih slučajeva zaraze među sudionicima Zimskih olimpijskih igara u Pekingu

30.01.2022. 12:02:00

Još 34 sudionika Zimskih olimpijskih igara u Pekingu imalo je pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus, priopćili su u nedjelju organizatori
Iz Organizacijskog odbora su objavili da je 23 ljudi imalo pozitivan rezultat na testiranju pri dolasku u Kinu u subotu, a od tog broja je bilo 13 sportaša ili članova ekipa. Preostalih 11 pozitivnih članova izaslanstava nacionalnih olimpijskih odbora zabilježeno je u zatvorenom olimpijskom sustavu.

Najveći dio hrvatskog olimpijskog izaslanstva u nedjelju je otputovao prema Pekingu.

Dan prije službeno je objavljeno da je bilo pozitivno 36 osoba, što je broj zaraženih koronavirusom podiglo na 139 od 23. siječnja.

Zimske olimpijske igre će biti održane pod strogim protuepidemijskim mjerama, gdje će svaka skupina uključenih biti posebno odvojena jedna od drugih te od opće kineske populacije.

Svaki član olimpijskih izaslanstava koji se nalazi unutar olimpijskog balona ima obvezu svakodnevno proći jedno PCR testiranje kako bi moguća zaraženost koronaviruso bila što prije otkrivena.

Oni s pozitivnim rezultatom moraju u izolaciju u posebno izdvojeni hotel, a mogu je napustiti tek kad unutar 24 sata budu imali dva negativna rezultata.

Kina i dalje provodi vrlo stroge mjere borbe protiv Covida-19, a u posljednjih nekoliko tjedana pojedini cijeli milijunski gradovi su stavljeni u karantenu zbog nekolicine pozitivnih osoba.

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: D. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.