Na Laništu ponovno prebrisan mural Slobodanu Praljku

14.12.2021. 16:35:00

Ponovo je prebrisan mural posvećen  generalu Slobodanu Praljku. 

General Praljak počinio je samoubojstvo u sudnici Međunarodnog suda u Den Haagu u znak prosvjeda jer je osuđen za ratni zločin. Polemike oko njegova murala na zagrebačkom Laništu i dalje se nastavljaju, prenosi Dnevnik.hr.

Naime, danas je ponovo prebrisan mural posvećen Praljku nacrtan 12. prosinca, a nacrtan je ponovo nakon što je u listopadu uklonjen na zahtjev građana.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je na redovitoj konferenciji za novinare komentirao mural i njegovo ponovno crtanje. Na pitanje hoće li i on biti uklonjen, odgovorio je: “HEP se jučer oglasio o tom muralu. Grad Zagreb će djelovati po zakonu. Praljkov mural tada nije bio greškom uklonjen, a mi ćemo djelovati po zakonu i u koordinaciji s HEP-om.”

Izvor: dnevnik.hr/Foto: dnevnik.hr

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.