'NA LAŽIMA SE NE GRADI BUDUĆNOST' Vidović Krišto nakon govora Dragane Jeckov: 'Da smo pravna država, to bi bilo predmet DORH-a'

27.05.2021. 09:30:00

Dragana Jeckov, zastupnica SDSS-a, u Hrvatskom saboru osvrnula se na položaj srpske nacionalne manjine koja u Hrvatskoj čini, kako je istaknula, 4,3 posto u Republici Hrvatskoj.

Jeckov je istaknula kako je uloga medija od presudne važnosti za promicanje nacionalnih manjina te kako je obveza javnih medija "da doprinose promicanju i poštivanju različitosti" i pozvala na neke zakone kojih bi se "HRT trebao pridržavati kada su u pitanju nacionalne manjine".

Pozivaju se na pravo reciprociteta navodeći "pozitivan primjer iz Republike Srbije na Radioteleviziji Vojvodine gdje je osnovana manjinska redakcija na hrvatskom jeziku.

"Naša želja i intencija je da kao što ima hrvatska nacionalna manjina u Srbiji, dobijemo svoju redakciju u okviru javnog servisa Radiotelevizije, što dakako pozdravljamo, da se isti reciprocitet poštuje i u našoj državi", rekla je Jeckov u Saboru.

SDSS je na svojim Facebook stranicama istaknuo kako se SDSS godinama bori za veću zastupljenost manjina u programu televizije za koju naglašavaju da je "svi plaćamo, a na kojoj na manjinske sadržaje, u prosjeku, otpada oko jedan posto programa, a Jeckov je od HRT-a zatražila i formiranje manjinske redakcije, kakvu na Radioteleviziji Vojvodine, imaju pripadnici hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini".

Izlaganje zastupnice Jeckov za portal Direktno kratko je komentirala nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

"Pupovčeva politika je - piroman u vatrogasnom odjelu. Njegova je politika da laž bude toliko ekstremna da čovjeka šokira i obeshrabri da uopće na to odgovori", rekla je Vidović Krišto i dodala:

"To smo vidjeli i na njegovu komentaru na ubijene policajce u Borovu selu, a to inače vidimo i na ponašanju srbijanske politike kada su u pitanju Srebrenica, Vukovar ili zločini na Kosovu".

Istaknula je da se na "lažima ne gradi budućnost".

"To naravno nije nikakav doprinos srpskom narodu, jer se na lažima ne gradi budućnost, a kamoli dobra budućnost. Ono što dotična zastupnica i Pupovac izjavljuju, da smo pravna država, to bi bilo predmet DORH-a", zaključila je Vidović Krišto za Direktno.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: bl/FAH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.