Na Mirogoju vojska redara i nepregledan broj vijenaca

03.03.2021. 10:40:00

Posljednji ispraćaj Milana Bandića u podne je na Mirogoju. U srijedu prijepodne u Zagreb su stigli gradonačelnici Sarajeva, Beograda, Ljubljanje, Skopja i Splita. U Zagrebu je proglašen dan žalosti

'Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku', rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Zvonimir Šostar. Kazao je kako se očekuje velik broj građana i pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević primila je gradonačelnike Sarajeva, Beograda, Skopja, Splita i Ljubljane u zgradi Gradske uprave. Nakon sastanka, gradonačelnici će se upisati u Knjigu žalosti u predvorju Gradske uprave.

 Na sprovodu će pjevati klapa Hrvatske ratne mornarice 'Sveti Juraj' i to pjesme: 'Oči u oči', 'Na omiškoj stini“ stoni' i 'Pod brajde'. Sprovodne obrede predvodit će mons. Zlatko Koren.

Misa zadužnica služit će se nakon pogreba u 15 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

 Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će nazočiti i visoki dužnosnici: predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će prijatelj i suradnik Ljubo Jurčić te zamjenica gradonačelnika Grada Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.