Na ratištu u Ukrajini nestao je Tomislav Tkalac iz Duge Rese

17.10.2023. 09:43:00

NA POPISU JE NESTALIH

Iz Ministarstva vanjskih poslova potvrdili su da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku u Ukrajini, a u MUP-u također neslužbeno potvrđuju da je na popisu nestalih

Hrvat Tomislav Tkalac (34) iz Duge Rese nestao je na ratištu u Ukrajini, gdje se, pretpostavlja se, borio na strani ukrajinskih snaga, piše Jutarnji list.

Iz Ministarstva vanjskih poslova potvrdili su da imaju službenu informaciju o njegovu nestanku u Ukrajini, a u MUP-u također neslužbeno potvrđuju da je na popisu nestalih. Navodno je obitelji krio da ide u rat u Ukrajinu i govorio da radi u Njemačkoj, prenosi 24sata.

- Otišao je sa suborcima u akciju iz koje se nisu vratili. Tada nitko nije mogao potvrditi jesu li ubijeni ili možda zarobljeni. Majci je sve to bilo šokantno jer je cijelo vrijeme mislila da joj sin radi u Njemačkoj. Ono što znam jest da su je zatražili njegovu četkicu za pranje zubi kako bi imali njegov DNK uzorak - rekao je jedan od njegovih prijatelja za Jutarnji.

Ovog vikenda njegova je fotografija objavljena na Facebook stranici "Memorial - International Volunteers for Ukraine" koja je posvećena stradalima u obrani Ukrajine.

- Molimo vas, pomozite nam da mu odamo počast kako ne bi bio zaboravljen. Naš voljeni hrvatski brat Tomislav Tkalac, koji je kao dragovoljac služio u Ukrajini, poginuo je na bojištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu - objavljeno je na toj stranici.

Izvor: 24sata/Foto:facebook

Izvorni autor: PDN/24sata/Jutarnji list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.