Na srpskoj granici zaustavili automobil “s radioaktivnim elementima”

07.03.2023. 08:48:00

Na graničnom prijelazu između Hrvatske i Srbije u subotu je zaustavljen automobil u kojemu je "detektirana opasna razina radijacije".

Prisutnost radioaktivnih materijala “prijavili” su senzori postavljeni na graničnom prijelazu, glasi objašnjenje koje je dobio SOinfo.org. Prema neslužbenim informacijama, senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i “ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu stranih registracijskih oznaka koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Vozač i dva suputnika, svi hrvatski državljani, uhićeni su na licu mjesta.

Po prijavi incidenta, na granični prijelaz stigla je “dežurna ekipa iz Vinče” koja je potvrdila da se u automobilu nalaze radioaktivni elementi, a portalu SOinfo.org je rečeno i da je u pograničnoj zoni detektirano ozbiljno zračenje.

Neslužbeno, policijskim i carinskim službenicima koji su bili u smjeni u subotu naloženo je da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja. Vozilo i radioaktivni materijali bili su 24 sata locirani u blizini graničnog prijelaza Bezdan.

Izvor: n1/ Foto: n1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.