Načelnica Nosić ipak ima prijavljeno prebivalište u Zagrebu, prijeti joj prekid mandata po sili zakona

06.02.2020. 19:16:00

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar je s ministrom uprave Ivanom Malenicom komentirao slučaj načelnice Lovreća. Anita Nosić je kupila stan u Zagrebu uz pomoć subvencioniranog kredita, a u njemu nije imala prijavljeno prebivalište što je propisano Zakonom o subvencioniranim kreditima, piše N1.

Kasnije joj je ipak utvrđeno kako je prijavila prebivalište u Zagrebu u prosincu 2018. godine, ali joj u tom slučaju prestaje mandat načelnice.

“Dogodilo se da je gospođa načelnica kupila stan u Zagrebu i prijavila se redovno prema zakonu o subvencioniranim kreditima”, rekao je Štromar.

Dodao je i da je ministarstvo provjerilo i utvrdilo da je Nosić prijavljena u Zagrebu te kako će ministarstvo pokrenuti kontrolu svih koji su kupili stanove po subvencioniranim kreditima, odnosno da se utvrdi imaju li prijavljeno prebivalište na adresi na kojoj su kupili stan. Ministar Malenica je za Nosić rekao kako će upravna inspekcija obaviti nadzor i ako utvrdi da je došlo do promjene prebivališta da će utvrditi prekid mandata po sili zakona.

“Njoj mandat prestaje po sili zakona kad se utvrdi da nema prebivalište u jedinici u kojoj je načelnica”, dodaje.

“Mandat čelniku jedinice lokalne samouprave prestaje prijavom prebivališta izvan jedinice lokalne samouprave”, navodi Malenica.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.