NAČELNIK OPĆINE POPOVAC IZBRISAN IZ ČLANSTVA HDZ-a: ‘S današnjim danom Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a’

02.06.2023. 12:20:00

Nakon što je u javnost dospjela informacija da je načelnik baranjske općine Popovac Zoran Kontak, 34-godišnjakinja prijavila za seksualno uznemiravanje, on je izbrisan iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, objavili su iz HDZ-a, prenosi 7dnevno.

Evo što su rekli.

“Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Popovac Zoran Kontak zatražio je od Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije ispis iz članstva. S današnjim danom Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a u Popovcu te je na vlastiti zahtjev brisan iz stranačkog članstva”, potvrdio je HDZ.

Dodali su kako Kontak ostaje načelnik općine.

Iz PU Osječko-baranjske u petak nisu željeli komentirati medijske napise o navodnom policijskom postupanju prema Kontaku. Sporni događaj navodno se dogodio potkraj svibnja u zgradi općine.

Iz policije su na upite medija odgovorili kako se u svim državama EU-a, pa tako i u Hrvatskoj, primjenjuje Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi obrade osobnih podataka.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Facebook

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.