Nacional: Josipa Rimac poslala je SMS premijeru Plenkoviću, on ju je istog dana nazvao

22.12.2020. 09:38:00

Rimac je 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane zapeo

Josipa Rimac osumnjičena za korupciju, odlučila je u aferu Vjetroelektrane Krš-Pađene uplesti ljude iz samog državnog vrha, piše u novom broju magazin Nacional.

Kako otkriva USKOK-ov spis, Josipa Rimac je 6. prosinca 2019. premijeru Andreju Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane ‘zapeo u začaranom krugu šume-imovina-poljoprivreda’. Plenković ju je istoga dana nazvao na mobitel te je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo.

Navodi se i kako je Rimac o tome razgovarala s više ministara u vladi.

Nakon razmjene SMS poruka, Rimac i Plenković susreli su se na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku u jeku kampanje za predsjedničke izbore.

Kako tvrdi jedan od izvora u HDZ-u, Rimac i Plenković bili su u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog stožera HDZ-a Nediljko Dujić. Razgovarali su o vjetroelektrani Krš-Pađene, tijekom čega je Dujić otvoreno lobirao za projekt, piše Nacional.

Među svjedocima Josipe Rimac bit će i glavna državna odvjetnica Zlata Šipek i još najmanje dvoje visokih dužnosnika DORH-a.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči ukupno 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane. Prvoosumnjičena je smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, a tereti ju se za trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita. 

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Cropix

Izvorni autor: Jutarnji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.