Nacionalne televizije u velikom ratu za gledatelje. Sve tri će po prvi put središnje dnevnike imati u isto vrijeme

09.09.2022. 17:00:00

Dosad se Dnevnik Nove TV emitirao u terminu od 19.15 sati, a uskoro će gledatelje osim promjene termina dočekati i potpuno novo ruho

Uskoro počinje velika borba za gledanost središnjih informativnih emisija RTL-a, HRT-a i Nove TV jer prvi put sve nacionalne televizije s emitiranjem počinju u isto vrijeme, u 19 sati, piše u petak Večernji list.

 

Dosad se Dnevnik Nove TV emitirao u terminu od 19.15 sati, a uskoro će gledatelje osim promjene termina dočekati i potpuno novo ruho središnje informativne emisije iz novog, vrhunski opremljenog studija te s nove lokacije.

 

Prije sedam godina prvi su ovaj veliki korak napravili na HRT-u, kada je nakon četiri desetljeća Dnevnik prvi put promijenio vrijeme prikazivanja te su umjesto u 19.30 sati počinjali u 19 sati i trajanje produljili na sat vremena.



 

Prije dvije godine od jeseni je središnji dobio još pet minuta i tada su naglasili da će ga obogatiti novim prilozima i grafikom, duljim sportskim minutama i redizajniranom vremenskom prognozom.

 

U lipnju ove godine s RTL-a su najavili da su se i oni odlučili za promjenu termina prikazivanja svoje središnje informativne emisije RTL Danas i s 18.30 sati prebacuju se na 19 sati.

 

Na tu odluku potaknuli su ih komentari gledatelja u istraživanjima koja su provodili i koji su uglavnom ponavljali da RTL Danas počinje prerano, a pogotovo im je taj termin rano u ljetnim mjesecima te zbog toga nisu dvojili o njegovu pomicanju, piše novinarka Večernjeg lista Ivana Carević.

Izvor: novilist.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.