Najbolji strijelac HNL-a ponovno zablistao! Mierez hat-trickom odveo Osijek do pobjede u gostima

28.04.2024. 20:38:00

Junak utakmice došao je do brojke od 17 golova u sezoni

GORICA - OSIJEK 0:3 (Mierez 45+1., 52., 80.)

VELIKA GORICA Gradski stadion, 812 gledatelja

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6,5. Pomoćnici: Radić i Marić. Četvrti sudac: Jurić. VAR: Čuljak. AVAR: Starčević. Delegat: Jurina.

GORICA: Banić 5 - Đekić 5,5, Maloča 5,5, M. Matković 5, Leš 5 - Mrzljak 5 (od 58. Soldo 5) - Majstorović 5,5, Kapulica 5 (od 70. Vrzić -), Pršir 5,5 (od 81. Sagna -), Rukavina 5 (od 58. Jurić 5) - Vujnović 5,5 (od 81. Blummel -).

Trener: Rajko Vidović 5,5.

OSIJEK: Kolić 6 - Prekodravac 6,5, Duarte 6,5, Mkrtčjan 6 (od 85. Vrbanac -) - Guedes 6, Jugović 6 (od 68. Cokaj -), Nejašmić 6,5 (od 83. Mikolčić -), Jurišić 7 - Pušić 6,5 (od 83. Gržan -) - A. Matković 6 (od 67. Bukvić 6,5), Mierez 8.

Trener: Zoran Zekić 7.

Žuti kartoni: Guedes (71 - preoštar start).

Crveni kartoni: -.

Igrač utakmice: Ramon Mierez

Ramon Mierez je hat-trickom srušio Goricu i ostavio Osijek na europskom četvrtom mjestu. Nanizali su Osječani četiri pobjede u gostima i ušli u formu u ključnom dijelu sezone, dok je Gorica nastavila rezultatski pad, koji je prati od prve utakmice u 2024. godini. Turopoljci su i protiv Osijeka bili izuzetno dekoncentrirani u obrani, a u napadu sterilni i poraz 0:3 došao je kao logična posljedica toga.

Trener Gorice Rajko Vidović dobro je ispremiješao sastav za dvoboj s Osječanima, pa je debi za seniorski sastav upisao mladi reprezentativac Srbije Đuro Giulio Đekić na poziciji desnog beka, dok su od prve minute krenuli i stoper Mario Matković i veznjak Luka Kapulica. Kako je zbog ozljede otpao i lijevi bek Dino Štiglec, njegovo mjesto zauzeo je Mateo Leš. Osječki strateg Zoran Zekić izveo je najavljenu postavu, koja je krenula vrlo odlučno i već u 3. minuti gosti su mogli povesti. U lijepoj akciji Mierez je uposlio Vedrana Jugovića, koji je bio sam ispred vratara Banića, pucao je u desnu stranu, ali čuvar mreže Gorice sjajno je reagirao i spasio čisti gol.

Bila je to opomena za Velikogoričane da ne smiju dopustiti da se Osječani razmašu, pa su što je vrijeme odmicalo polako preuzimali veći posjed. Dobar pokušaj bio je Mrzljakov iz 10. minute, ali udarac je izblokiran u korner. Osječani su uzvratili u nekoliko situacija, a najbolja je bila u 34. minuti kada je Anton Matković u gužvi poslije kornera pucao zamalo preko grede. Gorica je u 42. minuti imala priliku nakon prekida i Prširovog ubačaja s desne strane, ali Vujnović loptu nije uspio poslati u mrežu već preko grede.

I onda u posljednjim trenucima prvog dijela Osijek je ipak došao do vodstva pogotkom najboljeg strijelca lige Ramona Miereza, kojem se lopta odbila na volej s desetak metara. Lopta je pritom prošla kroz noge vrataru Baniću i gosti su došli do prednosti i zadovoljni krenuli prema svlačionicama na odmor. U pravo vrijeme na pravom mjestu, stara je golgeterska deviza, a Mierez je to još jednom pokazao za svoj 15. pogodak u aktualnom 33. prvenstvu Hrvatske u nogometu.

Mierez je i u prvoj akciji drugog dijela bio u dobroj situaciji kada je dobio loptu na pet metara s lijeve strane, ali obrana Gorice ipak je ušla u pravovremeni blok i lopta je izbijena u korner. No, spasa za Banića nije bilo u 51. minuti kada je Mierez još jednom pokazao majstorstvo i glavom pogodio nakon centaršuta Roka Jurišića s lijeve strane.

Gorica je opet primila gol kao u prošlom kolu u Rijeci jer obrana nije dobro reagirala na centaršut, tada je zabio Pjaca, sada Mierez. U najgorem trenutku domaći su primili prvi gol, a onda početkom nastavka i drugi, od čega se nikome ne bi bilo jednostavno oporaviti. Pokušao je Vidović uvođenjem Jurića i Solde umjesto Rukavine i Mrzljaka, ali Osijek se povukao u niski blok, kojeg nije bilo lako probiti. Čak je Mierez bio blizu i svom trećem pogotku, ali udarac u 71. minuti završio je pokraj vratnice. Dvije minute potom i Gorica je u šansi, pucao je s vrha šesnaesterca Pršir, Kolić je bio nesiguran u intervenciji, ali se ipak popravio i izbio loptu koja je bila blizu prelaska gol-linije.

Da Ramon Mierez ipak ne bi ostao bez hat-tricka pobrinuo se u 80. minuti vratar domaćih Banić, koji je dodao loptu Bukviću, a on je poslužio Argentinca da završi svoj savršeni dan u Turopolju. Po ulasku u igru mogao mu se priključiti i Šime Gržan, ali iz dvije čiste šanse pogodio je gredu i promašio okvir. Nije trebalo gostima, ali treba zabilježiti...

Izvor: Sportske novosti/Foto: Fah

Izvorni autor: Toni Roić, SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.