Najdirljivije slike Zagreba na dan potresa prije tri godine koje su obišle svijet

22.03.2023. 11:25:00

Navijači Dinama odmah su se aktivirali i priskočili u pomoći najranjivijima i ostatku zajednice.

Glavna vijest dana, pored borbe protiv koronavirusa, toga 22. ožujka 2020. godine,  bila je vijest da je veliki je potres   pogodio Zagreb. Prvi potres magnitude 5.5 prema Richteru zabilježen je u 6,24 sati, a drugi magnitude 5.0 prema Richteru   u 7,01 sati,  uveliko su  oštetitili  pojedine starije zgrade u centru grada, a loše je prošla i bolnica u Petrovoj.

Zbog cjelokupnog stanja, rodilje su sa malom djecom morale izaći van, a s obzirom da je temperatura bila jako niska (u tom trenutku ispod 0 Celzija), one su se našle u jako teškoj situaciji. N1 televizija prenijela je da će morati rađati u osobnim automobilima, a zbog novonastale teške situacije aktivirana je i vojska.

Osim HV-a, brzo su se aktivirali i navijači zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysi, koji su se okupili u velikom broju te su pomagali  u selidbi bolnice iz Petrove, a pomogli su i sa čišćenjem ruševnih ostataka po cestama grada.

Mame s bebama, ali i žene koje su bile u trudovima morale su napustiti bolničku zgradu. Rodilje su bile premještene u tople automobile, dok su mame s tek rođenim bebama u rukama stajale na hladnoći ispred bolnice. Sva nedonoščad iz jedinice intenzivnog liječenja sigurno je smještena u KB Dubravu.

Boysi i hrvatska vojska nesebično su pomagali Petrovoj bolnici.

Grupa dinamovih navijaća, Bad Blue Boysi,  tada su  spašavali nedonoščad i inkubatore iz ruševina, dok su zabrinute majke na hladnoći u šoku čekale vijesti o svojim tek rođenim bebama. 

Pogledajte slike...  

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.