Najveće bolnice u Zagrebu postaju covid-bolnice, novi režim u cijeloj Hrvatskoj

28.10.2021. 10:09:00

a jučerašnjem sastanku ekspertne skupine pri Ministarstvu zdravstva osim povećanja kapaciteta testiranja dogovoren je i novi režim za bolnice.

Po novom režimu koji se uvodi zbog pogoršane epidemiološke situacije sve najveće zagrebačke bolnice postaju covid-bolnice. To prvenstveno znači otvaranje novih kapaciteta za covid-pacijente i to u KB Dubrava, KBC Zagreb i u KBC Sestre Milosrdnice, piše Index.

Povećanje kapaciteta bolnice moraju u potpunosti realizirati najkasnije u ponedjeljak.

Postignut je i dogovor za povećanje izolacijskih kapaciteta u svim bolnicama, a predloženo je i otvaranje kapaciteta za covid-pacijente u Merkuru i na Svetom Duhu. Dogovoren je i dispečer u zagrebačkoj Hitnoj koji će 24 sata nadzirati smještajne kapacitete, i kad je riječ o Objedinjenom hitnom medicinskom prijemu (OHBP) i kad je riječ o hospitaliziranima.

Dogovoreno je i da bolnice obavezno prijavljuju stanje u 8, 14, 19 i 24 sata.

Moguć je novi sastanak ekspertne skupine idućeg tjedna, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Inače, na sastanku govorilo se i o covid-ambulantama koje bi se također pojačano trebale koristiti.

Grad Zagreb jučer je mobilizirao covid-ambulante kao dodatna mjesta na kojima se građani mogu testirati. Podsjetimo, u Zagrebu je jučer svaki drugi testirani bio pozitivan, a na testiranju se već danima stvaraju velike gužve. O novim punktovima je, kako smo rekli bila riječ i na sastanku Ekspertne skupine, i to ne samo o novim punktovima u Zagrebu, nego i u drugim županijama.

Ovo je popis novih mjesta za testiranje u Zagrebu, a treba dodati i da u KBC-u Sestre milosrdnice više nema testiranja bez najave.

U gradu Zagrebu, se BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (BAT) građana može obaviti u sklopu COVID ambulanti na sljedećim lokacijama Domova zdravlja:

Dom zdravlja Zagreb-Centar na lokaciji Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb-Istok na lokaciji Grižanska 4
Dom zdravlja Zagreb-Zapad na lokaciji Prilaz baruna Filipovića 11

Za (BAT) testiranje u Domovima zdravlja građani se trebaju naručiti putem aplikacije, dok se bez posebne najave građani mogu testirati na lokacijama:

Poliklinika Zagreb, Borovje, Zdeslava Turića 1
Poliklinika Zagreb, Gajnice, Argentinska 2

U gradu Zagrebu, se PCR TESTIRANJE građana može obaviti na sljedećim lokacijama:
– u sklopu COVID ambulanti:

Dom zdravlja Zagreb-Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb-Istok, Grižanska 4
Dom zdravlja Zagreb-Zapad na lokaciji Prilaz baruna Filipovića 11

Testiranje u domovima zdravlja se provodi na temelju uputnice liječnika obiteljske medicine i uz prethodno naručivanje.
– u sklopu Drive in testiranja:

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Mirogojska 16.

Narudžbe za testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provode se Online, putem ovog linka.

Sljedećeg tjedna otvara se još jedan punkt za drive-in testiranje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, na Zagrebačkom velesajmu, ulaz Zapad 2. O točnom datumu početka rada testnog punkta iz Grada će naknadno obavijestiti javnost.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info / Foto: Zeljko Lukunic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.