Nakon gotovo mjeseca dana nestala maloljetnica iz Dicma nađena na Hvaru

21.03.2021. 10:17:00

Nakon malo manje od mjesec dana splitska policija je okončala potragu za nestalom maloljetnicom (17) s područja Dicma. U petak su je pronašli na Hvaru, preuzeli i predali roditeljima, potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske

Nakon nestanka maloljetnice javnost se uznemirila da je djevojka poslala žrtva kaznenog djela te su se, osim putem medija, i preko društvenih mreža dijelile objave u cilju pronalaska maloljetnice. Također je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, kako nalaže protokol, bio objavljen njen nestanak s fotografijom i osnovnim podacima.

U konačnici je djevojka nađena na Hvaru te su je policajci vratili kući. Za daljnje postupanje je nadležan Centar za socijalnu skrb Sinja čija ravnateljica Anka Jurela-Jerkan je za Slobodnu izjavila kako niti maloljetnica niti njena obitelj do sad nisu bili u tretmanu Centra po niti jednoj osnovi.

'Ako se djevojka vrati ili je policija nađe, ako bude potrebno, mi ćemo pružiti svu potrebnu pomoć', kazala je tada ravnateljica koja će sada sa svojim djelatnicima moći prionuti na posao.

Inače, desetak dana nakon objave nestanka maloljetnica se obratila javnosti snimkom na YouTubeu u kojoj je izjavila kako nije oteta već je sama napustila roditeljski dom. Uzrok njenog odlaska, kako se izjasnila, bila je želja za životom daleko od roditeljskih spona i ograničenja.

Na snimci je uz nju bila još jedna punoljetna osoba te su se čule izjave kako je 17-godišnjakinja žrtva zlostavljanja jer joj roditelji nisu dozvolili slobodu odlučivanja i kretanja. Smatrali su kako institucije trebaju djelovati u tom smjeru, a ne istraživati njen nestanak.

Nakon što je video uklonjen kao neprimjereni sadržaj, objavljen je drugi na kojem se također vidjela maloljetnica i ponovno ista osoba te se javnost mogla upoznati s razmišljanjima o životu.

Izvor: tportal.hr/Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.