NAKON KATASTROFE U DICMU: ‘Smirila se poplava, ali oko kuće je bilo jezero’

06.12.2021. 22:06:00

Nakon katastrofalne poplave u nedjelju u Dicmu, u ponedjeljak se smirila situacija. Voda se dobrim dijelom povukla, a mještani procjenjuju štetu. Nezapamćenu bujicu nisu uzrokovale samo oborine, a probleme će Općina Dicmo rješavati u suradnji s Hrvatskim vodama, a trebat će i pomoć države, objavio je HRT.

Mještani su ispričali kako je bilo živjeti dok je bujica tekla Dicmom.

“Bilo je oko kuće po pola metara vode, jezero oko kuće. Onda smo se branili, izbacivali, pumpali i tako”, rekao je Duško Gabrilo iz Dicma.

Nezamislivom snagom voda je prodrla u petnaestak objekata. Šteta je velika.

“Bili smo budni cijelu noć i pratili smo to, ali hvala Bogu dobro je, nadamo se da će ovo brzo proći”, rekla je Marijana Maretić. Tomu se nada i Petar Maretić. Pokazuje posljedice u radionici i stanu u prizemlju. Nije zadovoljan reakcijom vatrogasaca.

“Jučer je tu bilo 30 vatrogasaca u susjedstvu, a nama nitko nije htio doći i pomoći zato što nismo glasači i onda se to u selu podijeli”, rekao je Maretić.

Uzrok nezapamćene poplave nije samo golema količina oborina, nego i nepostojanje oborinske odvodnje, ali i fizičke barijere nastale zbog gradnje na tom području.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Screenshot/Facebook

Izvorni autor: 7dnevno/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.