NAKON ŠTO JE ZAVRŠIO U BOLNICI LOPOV GA JE OPLJAČKAO: ‘Dok je tata na respiratoru netko iskorištava situaciju’

19.01.2021. 21:11:00

Muškarcu koji je obolio od koronavirusa postalo vrlo loše te ga je Hitna pomoć prevezla u KB Dubrava, a ubrzo nakon toga bio je – pokraden.

Kako piše 24sata, muškarac je sa sobom imao novčanik i karticu, s koje je netko podigao 10.000 kn i u trgovini potrošio još 300.

Sin tvrdi da mu je prije polaska u bolnicu obukao jaknu te novčanik s dokumentima i karticom zatvorio u unutarnjem džepu jakne. Kaže kako su prilikom provjere u banci ustanovili da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini.

Nakon toga sve je prijavio policiji. U nedjelju je otišao u bolnicu, no očev novčanik nije pronašao.

“Tata je na respiratoru i, ako netko iskorištava situaciju, to je strašno”, rekao je ogorčeno.

V.d. ravnatelja bolnice, prim. dr. sc. Ivica Lukšić kaže da je i bolnica sve prijavila policiji te je slučaj u postupku.

“To je najviše što mi u ovom trenutku možemo. Pacijent je na respiratoru, izjavu ne može dati, naravno. Ako se doista ustanovi da je riječ o krađi, to je kazneno djelo za koje će netko i odgovarati”, ističe dr. Lukšić.

Bolnica ima prostoriju za stvari pacijenata, koje se popisuju i spremaju u zasebne vreće, kaže. Kad na dan primaju i po 30-40 novih pacijenata, te toliko njih i otpuštaju, postoji mogućnost pogrešaka, ali prijava krađa dosad nisu imali, dodaje dr. Lukšić.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Andrej Jelušić/dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.