NAKON STRAŠNE PROMETNE NESREĆE: Tijela poginulih predaju se obiteljima, ozlijeđeni se otpuštaju iz bolnica i vraćaju u Poljsku

10.08.2022. 11:15:00

Nakon teške prometne nesreće poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 pokraj Brezničkog Huma, provedenog očevida i obdukcije tijela poginulih vozača i putnika, tijela poginulih predaju se obiteljima, a većina hospitaliziranih ozlijeđenih putnika otpušta se iz bolnica, objavio je HRT.

U zagrebačkim bolnicama je nakon nesreće hospitalizirano 19 osoba, a prema posljednjim informacijama, u srijedu će ih osmero pustiti iz bolnica na kućnu njegu.

Najviše ozlijeđenih putnika, njih osam, nalazi su u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. No, u srijedu petero njih odlazi iz bolnice.

U KBC-u Zagreb u Poljsku odlaze dvije osobe. Trebala je još jedna pacijentica napustiti našu zemlju, ali je dobila koronavirus pa još neko vrijeme ostaje u Hrvatskoj.

Posljednja zagrebačka bolnica u kojoj su smješteni ozlijeđeni poljski putnici je KB Dubrava. Jedan pacijent odlazi svojoj kući. KB Dubrava je i jedina bolnica u kojoj će se danas neki pacijenti dodatno operirati.

U zagrebačkim bolnicama svi su stabilnog stanja, ali liječenje i oporavak, i ovih koji ostaju u Hrvatskoj i ovih koji odlaze na kućno liječenje u svoju zemlju, neće tako skoro završiti. Kod većine pacijenata liječenje će trajati još nekoliko tjedana.

Ozlijeđeni putnici smješteni su i u Opću bolnicu Varaždin.

Ravnatelj te bolnice Damir Poljak rekao da je dvoje najteže ozlijeđenih sada stabilno.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:relax-portal.info

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.