Napad kamikaza dronova na Rusku tvornicu mikroelektronike potresa regiju Brjansk

08.09.2023. 10:07:00

Nakon udara kamikaza dronova na industrijski pogon tvornice Kremnjy El u Brjansku, zapadnoj Rusiji, regija Brjansk suočila se s snažnom eksplozijom koju su izvijestili lokalni mediji, a potvrdio je guverner regije Brjansk, Aleksander Bogomaz, prenosi 7dnevno.

Tvornica Kremnjy El predstavlja jedan od ključnih stupova ruske mikroelektronike i igra ključnu ulogu u proizvodnji komponenata za različite vojne proizvode, uključujući projektili i bespilotne letjelice. Čak 90 posto proizvoda iz tvornice koristi se kao ključne komponente u vojnoj industriji.

Rusko ministarstvo obrane brzo je reagiralo na ovaj napad i izvijestilo da je presrelo dva drona iznad te regije, pri čemu je jedan od njih uništen. Ovaj incident dodatno naglašava osjetljivost situacije u regiji, posebno s obzirom na činjenicu da se tvornica Kremnjy El nalazi na svega 110 km udaljenosti od ukrajinske granice.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/dronovi/bespilotne letjelice

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.