Napadi na Novorosijsk: Ključna luka ruske crnomorske flote pod udarom

03.07.2024. 09:34:00

Novorosijsk je postao ključna luka ruske crnomorske flote nakon serije ukrajinskih napada na Krimu, što je prisililo Moskvu da povuče većinu svojih pomorskih snaga. Gradonačelnik Novorosijska, Andrej Kravčenko, objavio je da su grad napali pomorski dronovi. Lokalni stanovnici prijavili su eksplozije oko tri sata ujutro putem ruskih Telegram kanala. Ukrajina nije službeno komentirala ove tvrdnje.

Gradonačelnik Kravčenko je u 4:20 ujutro objavio završetak napada, no nije pružio informacije o mogućoj šteti. Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su uništili dva ukrajinska pomorska drona tijekom napada.

Napadi su dodatno naglasili stratešku važnost Novorosijska kao ključne luke za rusku crnomorsku flotu u svjetlu trenutnih sukoba u regiji.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:X

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.