NASTAVAK AFERE SMS: Na sud stigli Todorić i Karamarko, među svjedocima i odbjegli Zdravko Mamić

10.11.2020. 11:39:00

Afera SMS u utorak se ponovo našla u središtu zbivanja, jer se nastavlja suđenje Franji Vargi i Blažu Curiću.

Kako stvari stoje, rasprava bi mogla biti  zanimljiv. Svjedoci danas su Ivica Todorić, Tomislav Karamarko, ali i odbjegli Zdravko Mamić putem video linka iz BiH.

Tomislav Karamarko na sud je stigao oko 9 sati, piše Večernji, no nije htio ništa komentirati.

Prema optužnici, Franjo Varga lažirao je SMS prepisku u “namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” u sudskom postupku koji se u Osijeku vodio protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića, okrivljenih za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Kako bi otežao dokazivanje u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije, krivotvorio je, tereti se, prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić. Blaž Curić mu je navodno nabavljao telefonske brojeve, pa tako i premijerov.

Na sud je stigao i Todorić, koji je bio dobro raspoložen.

Prvi je svjedočio Zdravko Mamić.

“Poznat mi je gospodin Varga. Ne mogu se sjetiti točno kada sam ga upoznao, ali znam da je to bilo tijekom mog suđenja u Osijeku. Moj prijatelj Tomislav Karamarko mi je na kavi dao Vargin telefonski broj i rekao da bi bilo dobro da se čujemo, jer ima neke podatke koji bi me zanimali. To je bila Vargina inicijativa, ja nisam znao ni da on postoji. Našli smo se u hotelu Osijek, donio mi je neke papire koji mi nisu izazvali oduševljenje, ali rekao je da je to ništa, u usporedbi s onim što ima. Bili su to papiri gdje je bilo vidljivo dosta o gospodarskom kriminalu raznih osoba u raznim institucijama, kao i zloupotrebe postupka u kaznenom postupku protiv mene. Kako sam ja bio opsjednut time da dođem do istine, jer sam znao da je postupak protiv mene politički montiran, htio sam doći do informacija. Bilo je nekoliko kontakta između mene i Varge, gdje je on meni osobno poslao ili preko Brune Hotke određenu dokumentaciju, a u jednom trenutku sam sve to predao mom odvjetniku Veljku Miljeviću”, kazao je na početku.

Izvor: Dnevno.hr/Photo:Armin Durgut/PIXSELL

Izvorni autor: Ines Brežnjak/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.