Nastavlja se promjenjivo vrijeme, ali manje hladno

20.04.2021. 08:46:00

U pretposljednjem travanjskom tjednu diljem Hrvatske bit će sunčanije vrijeme nego prošlih dana, ali ne i stabilno pa će do petka biti povremene mjestimične kiše, pa i u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom, vjerojatno ponajviše u utorak i četvrtak. Temperatura će porasti, osobito od srijede, kada će zapuhati jugozapadnjak, na Jadranu jugo, u četvrtak često i jako. Potkraj tjedna sve je vjerojatnije stabilnije vrijeme, posebice za vikend.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

I u srijedu i četvrtak promjenjivo, s čestom kišom

Tomislava Hojsak, dipl. ing.: “U utorak na istoku zemlje nakon pretežno oblačnog jutra, rijetko uz malo kiše, popodne promjenjiva naoblaka i lokalni pljuskovi. Mjestimice će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 6 °C, a dnevna oko 13 °C.

Prijepodne u središnjoj Hrvatskoj oblačno ponegdje s malo kiše. Popodne barem kraća sunčana razdoblja, ali i lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 6 °C, dnevna od 12 do 14 °C.

I na zapadu će jutro biti oblačniji dio dana, uglavnom u gorju uz slabu oborinu. Popodne sunčanije, ali ne i stabilno, pa su izgledni lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Ujutro pod Velebitom umjerena bura, a popodne mjestimice sjeverozapadnjak. Ujutro na sjevernom Jadranu od 5 do 9 °C, a danju oko 15 °C. U gorju svježije, uz dnevnu temperaturu oko 9 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano, a popodne mjestimice lokalni pljuskovi, osobito u unutrašnjosti. Nakon burina sredinom dana će zapuhati sjeverozapadni i zapadni vjetar, ponegdje i jugozapadni. Ujutro od 5 do 10 °C, a danju od 14 do 16 °C.

Na jugu Hrvatske više oblaka pa već od jutra povremeno može biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Popodne će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a dnevna oko 16 °C.”

I u nastavku tjedna promjenjivo

Idućih dana na kopnu promjenjivo, svaki dan mjestimice s kišom, pri čemu samo lokalno u sunčaniju srijedu, češće tijekom oblačnijeg četvrtka, a u petak uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Zapuhat će jugozapadni vjetar, pa će i temperatura porasti, osobito u manje kišovitoj Slavoniji.

Na Jadranu srijeda sunčanija, no kiša i grmljavina moguće su ponegdje na sjeveru i jugu. Četvrtak prolazno oblačniji, posvuda s kišom ili lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a u petak razvedravanje, samo na jugu još s kišom. Zapuhat će jugo, koje će u četvrtak prolazno pojačati, a u petak na sjeveru okrenuti na buru. Temperatura u blagom porastu.”, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.