NATO General u Afganistanu: “Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje”

19.12.2019. 10:28:00

Njemački general u Afganistanu pohvalio je hrvatske vojnike koji obučavaju i savjetuju afganistanske snage sigurnosti i zahvalio Hrvatskoj na “velikom doprinosu” misiji NATO-a u kojoj sudjeluje 39 država, priopćilo je hrvatsko ministarstvo obrane.

Hrvatski vojnici rade sjajan posao ovdje…i daju ogroman doprinos u više područja – zdravstvu, vojnoj policiji i u zapovjedništvu. Zahvalan sam na velikom doprinosu koji Hrvatska daje. Hvala vam”, istaknuo je brigadni general Jurgen Brods, zapovjednik misije na sjeveru zemlje.

S njime se sastao hrvatski ministar obrane Damir Krstičević koji je uoči Božića obišao pripadnike 11. hrvatskog kontinenta u kampu Marmal.

“Hrvatski vojnik prepoznat je po svojoj profesionalnosti, humanosti i odgovornosti i krasi ga visoka uvježbanost i psihofizička spremnost. Drago mi je čuti što naši saveznici i partneri ističu doprinos hrvatskih vojnika”, rekao je Krstičević.

On je s izaslanstvom ministarstva obrane i glavnog stožera položio vijenac i zapalio svijeće za poginule vojnike u Afganistanu i odao počast hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je smrtno stradao u srpnju u napadu talibana u Kabulu.

Hrvatska je jedna od 39 članica NATO-a i partnerskih zemalja koje s ukupno 17.000 vojnika sudjeluju u neborbenoj misiji ‘Resolute support’.

U Afganistanu je 11. hrvatski kontingent sa 110 pripadnika čija je zadaća doprinos međunarodnoj sigurnosti, savjetovanje afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga te medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:FaH/ Damir SENÈAR /ds

Izvorni autor: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.