NATO uputio upozorenje članicama

04.10.2022. 18:40:00

NATO je navodno upozorio sve države članice saveza da je ruski predsjednik Vladimir Putin odlučan pokazati spremnost da upotrijebi oružje za masovno uništenje tako što će na granici s Ukrajinom testirati nuklearno oružje.

Kremlj je signalizirao svoju spremnost na značajnu eskalaciju u trenutku kada Rusija gubi tlo pod nogama na bojištu u Ukrajini, javlja britanski The Times.

Putin je i ranije prijetio upotrebom nuklearnog oružja, a sada su strahovi od takve eskalacije sukoba dodatno pojačani nakon tvrdnji da je vlaku kojim upravlja tajni nuklearni odjel odredište bilo Ukrajina.

Konrad Muzyka, obrambeni analitičar sa sjedištem u Poljskoj, rekao je da je vlak, uočen u središnjoj Rusiji, bio povezan s 12. glavnom upravom ruskog ministarstva obrane i da je “odgovoran za nuklearno streljivo, njegovo skladištenje, održavanje, transport i izdavanje jedinicama”.

Izvor: n1/ Foto: Afp

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.