Navijač Partizana, koji je u Vukovaru tukao 13-godišnjeg dječaka, prijavljen je za zločin iz mržnje

03.06.2021. 22:43:00

Razlog napada, prema službenim navodima policije, bile su oznake na masci koju je dječak nosio na licu

Muškarac koji je u ponedjeljak u pekarnici u Vukovaru istukao 13-godišnjeg dječaka prijavljen je za zločin iz mržnje. Objavila je to Policijska uprava vukovarsko-srijemska nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Napad se dogodio u ponedjeljak ujutro u 7 sati i 30 minuta kada je 30-godišnjak, za kojeg su mediji ranije pisali da je navijač beogradskog Partizana, u pekarnici tjelesno napao 13-godišnjeg dječaka zadavši mu udarce rukom u glavu i nogom u tijelo.

Sporna mu bila maska na licu dječaka

Razlog napada, prema službenim navodima policije, bile su oznake na masci koju je dječak nosio na licu. Kako je ranije pisao Večernjak radilo se o masci s hrvatskim nacionalnim obilježjima. Nakon napada dječak je prevezen u vukovarsku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede.

Iz PU vukovarsko-srijemske danas su izvijestili kako je osumnjičenom sud odredio istražni zatvor od mjesec dana, a zbog nasilničkog ponašanja i ozljeđivanja maloljetnika.

Izvor: Telegram.hr/FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Izvorni autor: Zdravka Grund/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.