Navijači Dinama: Plenkoviću i Milanoviću, grčka policija našim dečkima ne daje kruh, vodu i lijekove

12.08.2023. 16:23:00

Smrt navijača AEK-a u sukobu navijača tog kluba i navijača Dinama i Panathinaikosa rezultiralo je u konačnici uhičenjem 98 pripadnika BBB-a. Trenutno se nalaze u pritvoru u Grčkoj pod optužbama za teška kaznena djela, a već se ranije spominjalo da borave u groznim uvjetima. 

Tim su se povodom navijači Dinama, okupljeni na sajtu i profilu na društvenim mrežama “Zona Dinamo”, statusom na Facebooku obratili premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo. Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih”, napisali su.

Prenosimo objavu:

“Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljane i njihova prava u pritvoru u Grčkoj! Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.