Navijačke zone u Berlinu spremne za tisuće hrvatskih navijača

12.06.2024. 11:08:00

Teško je procijeniti koliko će hrvatskih navijača biti u subotu na Olimpijskom stadionu u Berlinu na dvoboju Vatrenih i Furije, ali u samom se gradu očekuje između 50 i 100 tisuća hrvatskih navijača.

UEFA će prvi put primijeniti sustav prema kojem će navijači svih reprezentacija na svim utakmicama natjecanja po skupinama, bez obzira na kapacitet stadiona, imati na raspolaganju po 10.000 ulaznica, umjesto dosadašnjeg sustava gdje su navijači imali određeni postotak stadiona.

Oni koji nisu imali sreće kupiti ulaznicu, utakmicu će moći pratiti u jednoj od berlinski navijačkih zona, piše Narod.hr.

Navijačke zone

Centralna Fan zona u Berlinu nalazi se ispred Branderburških vrata s kapacitetom do 125.000 navijača. Udaljena je oko devet km zračne linije od Olimpijskog stadiona.

Foto: about.visitberlin.de

Uokvirena najvećim nogometnim golom na svijetu, Brandenburška vrata bit će jedno od najpopularnijih mjesta za gledanje utakmica u Berlinu. Domaćini je već najavljuju kao “majku svih navijačkih milja”. Ovdje će se prenositi sve utakmice koje se igraju u Berlinu, sve utakmice njemačke reprezentacije i sve utakmice eliminacijskog kruga (od četvrtfinala nadalje).

Organizatori su objavili i kako palestinske i izraelske zastave neće biti dopuštene u navijačkim zonama u Berlinu. Nogometnim navijačima bit će dopušteno donijeti samo zastave 24 zemlje sudionice turnira, rekla je glasnogovornica kulturnih događanja turnira, Kulturprojekte GmbH.

Uz centralnu nalazi se i Fan zona Reichstag koja će raditi s kapacitetom do 10.000 navijača. Za razliku od zone kod Brandenburških vrata, ovdje će se prenositi sve utakmice Europskog prvenstva – njih 51. Program je upotpunjen DJ setovima, glazbom uživo, radionicama i još mnogo toga.

Troškovi grada na dvije navijačke zone iznose oko 24 milijuna eura, međutim, u Berlinu se tijekom Eura očekuje oko 2.5 milijuna nogometnih navijača, uključujući 1.9 milijuna stranih navijača iz oko 120 zemalja.

Izvor: Narod.hr/Foto:about.visitberlin.de

Izvorni autor: PDN/Narod.hr/mh

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.