NE, GLASNOVIĆ NE MOŽE U SABOR Nakon objave veleposlanstva u Švedskoj sve je puno jasnije

07.07.2020. 12:58:00

Na medijske napise da se ponavljaju izbori na biračkom mjestu u Stockholmu oglasilo se veleposlanstvo Hrvatske. Na društvenim mrežama pojasnili su detalje slučaja.

Naime, Državno izborno povjerenstvo pomalo neprecizno je izvijestilo da su poništeni izbori na biračkom mjestu u Stockholmu na kojem je birač uzeo ili dobio dva listića te oba ispunio i ubacio u glasačku kutiju. Navedeni birač glasao je za I. izbornu jedinicu, a ne XI. (za tzv. dijasporu).

Stoga se izbori, prema objavi veleposlanstva u Stockholmu neće ponavljati uopće, a rezultati za XI. izbornu jedinicu u kojem je Neovisnoj listi Željka Glasnovića manjkalo tek 11 glasova da bi ponovno ušao u Hrvatski sabor.

Objavu hrvatskog veleposlanstva prenosimo u cijelosti.

"Izbori u Veleposlanstvu RH u Stockholmu se NE ponavljaju.

Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama kako će se izbori u VRH Stockholm ponoviti. Zbog pronađenog listića viška u kutiji za 1. izbornu jedinicu, rješenjem Državnog izbornog povjerenstva, poništeno je samo 18 glasova za tu izbornu jedinicu. Kako ti glasovi nisu mogli presudno utjecati na rezultat u 1. izbornoj jedinici, izbori se neće ponoviti", piše u objavi hrvatskog veleposlanstva u Stockholmu.

Izvor: iz/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.