Ne propustite ove subote komemoraciju za Bleiburg na Maclju

12.05.2023. 13:39:00

Komemoracije Bleiburške tragedije i križnih puteva hrvatskoga naroda ove se godine obilježava u Maclju 13. svibnja. U Bleiburgu će se, s obzirom da je Austrija zabranila održavanje komemoracije na Bleiburškom polju, služiti sveta misa u župnoj crkvi, piše Narod.hr.

U subotu, 13. svibnja 2023. godine mons. Dražen Kutleša, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, predvodit će euharistijsko slavlje u Crkvi Muke Isusove u Maclju, prigodom komemoracije Bleiburške tragedije i križnih puteva hrvatskoga naroda, s početkom u 12.15 sati.

Prijenos misnog slavlja bit će moguće pratiti u programu Hrvatske radiotelevizije.

U sklopu programa, u župnoj crkvi u Bleiburgu služit će se sveta misa u petak, 12. svibnja, u 18 sati, dok će veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji položiti vijenac.

Komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom bit će na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju u subotu, 13. svibnja, u 9:30 sati.

Središnja komemoracije je u Maclju gdje će biti sveta misa u 12:15 sati koju će predvoditi predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša u Spomen-crkvi Muke Isusove u Maclju.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/narod.hr/vpp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.