Ne, temperatura nije glavni simptom korone. Znate koji je? Ne biste ni pomislili…

18.07.2020. 11:02:00

Glavobolja je najčešći simptom koji su osjetile osobe pozitivne na koronavirus, pokazalo je do sada najveće provedeno istraživanje tog tipa. Tim znanstvenika s Imperial Collegea iz Londona istraživanje je proveo na 120 tisuća Britanaca koji su bili pozitivni na koronavirus. Čak 62% ispitanika navelo je glavobolju kao jedan od simptoma koji su im se pojavili.

Nadalje, polovica ispitanika imala je začepljen nos, a trećina dijareju. Četvrtina ih je imala jak kašalj, a tek petina visoku temperaturu. Gubitak osjeta mirisa i okusa zabilježen je kod trećine ispitanika, prenosi zimo.

Zabrinjava činjenica da više od dvije trećine osoba koje su bile pozitivne na koronavirus uopće nije imalo nikakvih simptoma na dan testiranja ili čak tjedan dana prije. Otkrili su i kako osoba koja je bila u kontaktu s nekim tko boluje od COVID-19 ima čak 24 puta veću opasnost da bude pozitivna na koronavirus od osoba koje nisu bile ni u kakvom kontaktu sa zaraženima.

Znanstvenici će ponoviti studiju na više od 150 tisuća ispitanika u Velikoj Britaniji kako bi potvrdili svoje rezultate, ali i vidjeli mijenja li se koronavirus i na koji se način širi tijekom vremena.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Shutterstock

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.