Ne zove se bezveze Petković: Bruno maestralno zabio petom

10.10.2019. 21:48:00

Igraju se nogometa "vatreni" na Poljudu, a splitske tribine naklonile su se sjajnom Bruni Petkoviću, igraču zagrebačkog Dinama, najvećeg rivala splitskih "bilih". Ali ovakvom potezu treba se nakloniti svatko...

Velikih 2-0 u manje od pola sata igre postigli su igrači hrvatske nogometne reprezentacije. Prvo je zabio kapetan Modrić iz solo akcije već u petoj minuti, a sada je "bahato", malonogometnim potezom petom ubacio i dinamovac - Bruno Petković.

Svi koji ga prate znaju da je igranje petom nije nepoznanica u njegovom opusu, a sada se na Poljudu isplatila na najbolji mogući način. Opet je to bila jedna mađarska pogreška, Ante Rebić je istrčao po lijevoj strani nakon što je presjekao loptu Lovrencsicsu i ubacio u kazneni prostor gdje je Petković petom bez pardona loptu zavukao iza Gulacsija i cijelu gostujuću obranu ostavio u šoku.

Kolokvijalno bismo mogli reći - "šmekerski potez" mladog igrača. Naklonio mu se cijeli Poljud, a na najjasniju reakciju imao je Ivica Olić koji je rukom gestikulirao koliko je ova majstorija "opekla" mađarsku reprezentaciju.

Susret Hrvatske i Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tri komada u prvom dijelu 

Još je jednom sjajno reagirao Bruno Petković. Nije bila velika majstorija kao u prošloj akciji, ali je i ovaj puta posljednji kontakt s loptom bio njegov. U gužvi  opet, treći put, griješe Mađari. Krivac je opet Kadar, lijevi bek koji je napravio novu štetu svojima promašivši jedan ubačaj Perišića, servirao je idealno Petkoviću koji je loptu samo gurnuo u gol za kraj prvog dijela i velikih 3-0 izabranika Zlatka Dalića koji je mirno sjedio na klupi, kao da je znao da za ovakvu Hrvatsku nema straha. 

Nisu se ljepše mogli zahvaliti prepunom Poljudu.

Izvor: 24sata/ Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Izvorni autor: Eva Grgić

Autor: