NEĆE MI NITKO ZABRANITI DA SE POZDRAVIM – ZA DOM SPREMNI I UMRIJETI!

03.11.2021. 09:08:00

Kome sa to ja odnosno MI moramo opravdavati da smo bili učesnici u Domovinskom ratu, a nismo USTAŠE? Postoji Ustav RH, Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, postoji Deklaracija o Domovinskom ratu. Svatko tko pročita, htio to priznati ili ne, ali pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga – HOS su HRVATSKI BRANITELJI! Ako to nekima nije dovoljno, pogotovo onima koji provode ili bi trebali provoditi načela Ustava RH-a, te ostalih zakonskih i podzakonskih akta, onda oni imaju problem sami sa sobom, ali državničke pozicije ne smije staviti ispred osobnih stavova.

 

Na pokretu i idejama HDZ-a, ne stranke, jer večina nas nije bila u toj stranci, ali kao pokret, te srbočetničke agresije na RH-a, krenuli smo u obranu i oslobađanje Lijepe naše. Može li rat biti lijep, sigurno NE, ali tih dana bilo smo jedno biće, jedno tijelo....SVI ZA SLOBODNU I NEZAVISNU HRVATSKU DRŽAVU!

 

Kako je uopće došlo do Ustaša u Domovinskom ratu? Vrlo jednostavno. Velikosrpska ideologija i ideologija Slobodana Miloševića, filala je stalno neku priču o tzv. Tuđmanovim ustašama. Potojali se samo ZNG-e, PHR-ovci, MUP-ovci, HOS-ovci, kasnije se formirala HV-a, ali ustaše ja vidio nisam. Četnici za koje znamo da su postojali i radili razne zločine u Hrvatskoj, radi zastrašivanja, veličanja četništva, legitimne vojne postrojbe OSRH-a, prozvali su Ustašama – „Ujo – zaklati ću te, Ujo – videm te kroz nišan“.....te niz ružnih poruka koje su upućivali sredstvima veze. Eto tako su nastale ustaše u Domovinskom ratu, ne svojim postojanjem već izmišljenim činom da se Svijetu prikaže i opravda učešće tzv. JNA u obrani „golorukog srpskog naroda“. Besmislice i gluposti.

 

Činjenica postoji, da smo se pozdravljali sa pokličem Za Dom spremni, ali to nema veze sa 1941. godinom niti NDH-a. To je bile 1991. godina i bili smo za Dom i spremni umrijeti. Neka pati kome smeta, ali baš smeta onima koji rata nisu vidjeli (barem sa strane hravtskih oružanih snaga) ili su dezertirali ili nisu bili za slučajnu državu ili su im još dan danas na pameti velikosrpske ideologije. Vrijeme je da tome dođe kraj. Ne manipulirajte hrvatskim braniteljima, poštujte njihovu žrtvu i obol koji su dali za stvaranje slobodne Republike Hrvatske. Nije baš onakva kakvu smo je željeli, ali postoji i MI smo ponosni što smo je stvorili, nismo baš ponosni što se sada s nama šamara kako se god kako sjeti. (nadam se da imam pravo ovo napisati u ime večine hrvatskih branitelja koji su prošli Domovninski rat i koji promišljaju na ovakav način).

 

Nitko nema pravo etiketirati, omalovažavati i svoje osobne stavove staviti ispred onih koje ima nalaže Ustav, Hrvatski zakoni, ali i kodeks ponašanja.

 

Puno toga mi se još vrti u glavi, ali neda mi se pametovati. NE ŽELIM NITI DOZVOLIM da me netko proziva Ustašom, zato što sam bio dragovoljac Domovinskog rata, HRVI, a vikao jesam ZA DOM SPREMNI – I UMRIJETI! Nisam bio pripadnik HOS-a, već pripadnim MUP-a, ali to je bio naš pozdrav koji nema nikakve veze s NDH-a.

 

Ako netko sije mržnju zbog tog pozdrava onda ste to Vi „gospoda“ političari, državni dužnosnici, vrijeme je da vam se kaže DOSTA! Od vas to nema nitko pravo učiniti. Niti ćete taj pozdrav zabraniti niti ćete ga iskorijeniti, jasno vam je, što se brani, to kod našeg naroda izaziva još veći revolt. Ali isto tako, nemojte na tome skupljati političke poeni, nismo slijepi, izbori su blizo.

 

Danas kada je obljetnica pogibije 12 hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu, koji su ubijeni od srbočetničkih snaga, nitko ne pita tko je odgovoran ili tko je osuđen za to.

 

Još nisam dočekao, a godinama pišem i zalažem se za istinu i da se razjasni sudbina dr. Ivana Šreter, tražim postupanje po Rezoluciji vijeća EU br. 1481 – osuđuje zločine totalitarnih komunističkih režima i zabrana isticanja takvih simbola, tu se drugovi političari ne izjašnjavate i ne govorite kako je bilo zločina u II svjetskom ratu i nakon njega, tražim postupanje po Zakonu o općem oprostu (1996), za vas su problem ustaše iz Domovinskog rata i nošenje njihovih zakonom dozvoljenih znakovlja.

HOS je bio i ostati će kao dio Domovinskog rata, a svatko tko ide protiv toga ne priznaje ovu državu. Sramotno da nitko ne proziva onaj dio milicajaca koji su se provukli kroz Zakon, te im se priznaje i status i radni staž i uračunava mirovina iz državnog proračuna. Hej malo, užičko kolo može nasred Zagreba, a legitimna posrojba u Domovinskom ratu ne može. 

Zato Milanoviću, Pupovće, , Jandrokoviću, Plenkoviću i svi ostali koji niste osjetili miris baruta, drugi put razmislite imate li pravo u usta staviti HOS i ZA DOM SPREMNI! Ako će Pupovac određivati što se smije, pa čak i okupirati Srb i Liku, onda smo stvarno došli do dna, ako će on određivati da je ZDS samo ustaški pozdrav, onda gospoda draga to je govor mržnje, jer sve Hrvate vrijeđa i omalovažava. Ako je cijena njegovih ruku u Saboru takva, onda je previsoka i sramotna. Pa dosta je više etiketiranja. Zar ne vidite da se radi SANU 2, vama pred očima.

 

NE DOZVOLJAVAM DA ME SE ZOVE USTAŠOM, A NITI DA TU ETIKETU NOSE I MOJA DJECA!

 

ZA DOM SPREMNI – I UMRIJETI!

DOMOVINI VJERAN!

 

 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.