NEKIMA NIŠTA NIJE SVETO! Nepoznati počinitelj obavio veliku nuždu na Spomenicu iz Domovinskog rata

23.02.2022. 10:00:00

Nekim ljudima ništa nije sveto pa se tako u subotu navečer dogodio nevjerojatan incident koji je šokirao stanovnike naselja Čara na Korčuli. Naime, nepoznati je počinitelj obavio je veliku nuždu na Spomenicu iz Domovinskog rata. Nakon toga je papir s izmetom zalijepio na spomen-ploču prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i braniteljima toga mjesta, piše Dubrovački vjesnik.

Zgroženi tim činom, članovi udruge Veterana Domovinskog rata Čara pokrenuli su kaznenu prijavu.

“Nazvao me prijatelj nakon što je primijetio papir na spomen-ploči, odmah smo pozvali policiju, a podnijeli smo i kaznenu prijavu. Izmet i papir zalijepljeni su na mjesto gdje piše ‘branitelji i mještani Čare’. Želimo zaštitili dignitet Domovinskog rata, branitelje Republike Hrvatske i mještane Čare, smatramo da nedjelo ima sva bitna obilježja kaznenog djela i nadamo se pronalasku počinitelja i pokretanja kaznenog postupka. Ne znamo je li počinitelj revoltiran, je li ga netko prevario ili je to mržnja prema braniteljima, pokojnom predsjedniku i cijeloj državi, ali je ispraznio crijeva na sebe i na svoj život”, rekao je Gordan Tomić, umirovljeni časnik Hrvatske vojske koji je pet godina proveo u Domovinskom ratu.

Dio s imenom i prezimenom je otkinut na spomenici, ali Tomić je uvjeren da se pregledom dokumenta može doći do identiteta počinitelja.

No, istaknuo je kako su policijski službenici na terenu zaključili kako se ne radi o kaznenom djelu.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:narod.hr

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.