Nelogičnosti 'lockdowna' u Primorsko-goranskoj županiji: Plahte i jastučnice idu dalje, a cipele čekaju bolja vremena!

11.04.2021. 10:43:00

Primorsko-goranska županija u ponedjeljak stupa u čvrsti 'lockdown', uvode se najstrže mjere u uemlji. Međutim, neke se odluke ne čine logičnima jer idućeg se tjedna nigdje neće moći kupiti cipele ili košulju, ali hoće torbica, zavjese ili plahte!

Na mala obiteljska okupljanja do 8 ljudi će moći, ali terase kafića, kazina, kockarnice i trgovine obućom i odjećom u Primorsko-goranskoj županiji se - zatvaraju.

Vlasnica dviju trgovina obućom šokirana je jer u ponedjeljak ne smije otvoriti. Uz nju, rade četiri radnice i strogo se pazi na mjere.

"Ne znam tko je donosio te odluke i želi li taj Stožer uništiti nas male poduzetnike. Stvarno sam ostala šokirana", kazala je vlasnica trgovine obućom Mirna Škufca za RTL.

Ne razumije kaže, kojom su se logikom vodili oni koji su odlučivali!

"Svi normalno rade, zavjese rade, rade torbice, rade svi, a cipele ne! Ja ne znam zašto, tko je to odlučio i zašto je odlučio, jer mi, ako nas stvarno zatvore onda nas pet ide na burzu", dodaje Škufca.

Dijele zid s trgovinom posteljine. Prodaja plahti i jastučnica u ponedjeljak ide dalje - cipele čekaju bolja vremena!

'Kao i kod nas i kod njih dva kupca mogu biti u prostoru i mislim da nije pošteno prema njima', rekla je djelatnica trgovine posteljinom Barbara Brdar.

Pita li se čovjeka kojemu je promet prepolovljen nepošteno je i dvotjedno zatvaranje terasa kafića. Na njegovoj, koja se prostire po cijelome trgu razmak između stolova i veći je od propisanog.

"U našoj državi nema logike. To je vidljivo, ne samo kod nas u kontekstu ugostiteljstva, nego u svim ostalim djelatnostima. Vidjet ćemo hoćemo li se u budućnosti nastaviti baviti ovim poslom jer u konačnici pitanje je je li to isplativo", rekao je vlasnik ugostiteljskih objekata Robert Svetić.

Izvor: tportal.hr/Foto: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Izvorni autor: An. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.