Nema ALI! Kaznite nasilnike svih navijačkih boja

22.05.2022. 10:52:00

Nakon sinoćnjeg derbija Dinama i Hajduka koji je odigran na Maksimiru bez gostujućih navijača - jer im je zabranjen ulazak na stadion - došlo je do nereda na autocesti A1 pri povratku navijača prema Splitu.

Dan uoči derbija u centru Zagreba četvorica navijača Dinama nasilno su uz vrijeđanje i dreku skinuli dres Hajduka 9-godišnjem djetetu. Devetogodišnjem. Djetetu.

U komentarima na društvenim mrežama našao se čitav niz onih pa i među mojim poznanicima, od novinara do uglednih odvjetnika, koji su prigodnu kritiku začinili sa zvučnim ALI.

Nije OK zlostavljati devetogodišnje dijete ALI – glupo je od roditelja da su djetetu obukli u Zagrebu dres Hajduka dan uoči derbija.

Nije OK zlostavljati devetododišnje dijete – ALI nije se ništa strano dogodilo, neš’ ti jedan dres.

NIje OK zlostavljati devetogodišnje dijete – ALI nemojmo sad oko toga dizati moralnu paniku.

Gle, nema ALI. Nasilnici su zlostavljali na cesti devetogodišnje dijete. Kraj. Opravdavanje nasilja uvijek nužno vodi u eskalaciju nasilja.

I za ovu tučnjavu na autocesti naći će se niz onih koji će imati ALI dodatak.

Ali policija i Dinamo nisu pustili navijače Hajduka na stadion. Ali Osijek je pustio utakmicu, a Šibenik je druga postava Dinama. Ali u HNS-u sjede političari i Mamićevi igrači koji su protiv Hajduka.

Ali ovi drugi su još gori – zlostavljali su na cesti devetogodišnje dijete.

Nema ALI. Zaustavili ste promet, napali policiju i ugrozili sigurnost hrpe drugih putnika koji s vama i vašim klubom i vašim nogometom – nemaju nikakve veze.

Dosta maltretiranja! Policija je dužna u najkraćem roku pronaći i sudu privesti sve uključene i u sinočnju tučnjavu i u zlostavljanje djeteta dan prije u Zagrebu. Kazna za ovaj tip navijačkog nereda je do 3 godine zatvora, za napad na službenu osobu do 5 godina zatvora, a za organizatore nereda i do 8 godina.

I zadnje, ali ne najmanje važno – policija je upotrijebila vatreno oružje, pucala je na navijače i za to treba postojati dobar razlog. Uz privođenje navijača, nužno je provjeriti i je li policija prije i nakon utakmice sve odradila – po pravilima.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: Nataša Božić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.