NEMA POPUSTA NI ZA BRATA: ‘Stvarno neznam zašto mi se Josip već dva dana ne javlja na mobitel...‘

27.10.2021. 10:18:00

Kapetan domaće momčadi je Matija Mišić, stariji brat dinamova veznjaka

Imat će današnja utakmica u Bijelom Brdu dodatnu dimenziju jer će se sučeliti rođena braća rodom iz Bošnjaka pokraj Županje, s tim da će dvije godine mlađi Josip Mišić biti u gostujućem sastavu, a 29-godišnji Matija s kapetanskom trakom na ruci izvest će Bjelobrđane na teren u nesvakidašnjem, gotovo svečanom trenutku.

Budući da su oba prekaljeni profesionalci s domaćim prvoligaškim i internacionalnim iskustvom, ne trebe uopće sumnjati da će na terenu imati obzira ili popusta jedan prema drugom posebice jer će biti izravni protivnici u središnjici igrališta. Itinerari su im doista bogati budući da su oba mijenjala pregršt sredina pa i u jednom dijelu karijere dijelili seniorsku svlačionicu Osijeka, a danas će biti u susjednima iako ne po prvi puta.

image
Matija i Josip Mišić iz vremena u Cibaliji i Rijeci
 TWITTER

- Ja sam u ozbiljnom, profesionalnom nogometu 12 godina, a brat dvije manje i imali smo već tri puta prigodu igrati jedan protiv drugoga. Josip u Rijeci, a ja za vinkovačku Cibaliju nakon čega imam lošiji skor budući da sam dva puta izgubio i jednom remizirao. Želja mi je ne pokvariti taj odnos, odnosno ponovno ne izgubiti iako je jasno gdje stanuje veća kvaliteta i tko ima izrazitiju ulogu favorita. Budući da je brat mlađi, tada je i perspektivniji, a moram priznati i kvalitetniji jer ipak igra u Dinamu i to zapaženije. Ne bih htio krivo protumačiti zašto mi se ne javlja dva dana na mobitel, ali je jasno da i njima nije to beznačajna ili laka utakmica u kojoj mogu samo izgubiti, a mi samo dobiti. Damo li što možemo, tada je doista sporedno kako utakmica završi iako se unaprijed ne odričemo uspjeha jer da je tako, tada ne bismo ni trebali istrčati na teren. Posebice iz moga kuta gledanja jer na travnjaku više ne vidim tko je na suprotnoj strani budući da me samo uspjeh zanima - kazao je Matija Mišić.

Svi su ozdravili za feštu

Potom je dodao:

- Josip i ja smo, zapravo, slični u poimanju nogometne igre koja nas je i svrstala na identično mjesto u momčadi koje određuje smjer susreta. Za našu je momčad današnji sraz svojevrsna nagrada za dosadašnji uloženi trud i postignute rezultate tako da svi zajedno trebamo uživati u trenutku koji doista nije svakidašnji. Mnogi iz svlačionice u karijerama nisu imali ni približno tako jaki ogled i vjerujem da će u njemu dati maksimum bez imalo respekta ili straha pa što bude. A tada može biti samo dobro o čemu najbolje svjedoči činjenica da su svi roviti u međuvremenu prizdravili ne želeći propustiti feštu, odnosno nastojeći neposredno u njoj participirati iako će trener staviti samo spremne i sposobne za utakmicu koja, ipak, nije revijalnog karaktera - zaključio je stariji Mišić koji je prethodna dva prvenstvena ogleda preskočio zbog kartona i osvježio se za sučeljavanje s bratom za kojeg neće biti popusta niti prolaza.

Iako će se o tome nešto pitati i Josip...

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Dražen Lekšan

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.