Nenad Bakić: Potpuna je neistina da sam pokrenuo ikakav ‘javni linč’ na Faktograf

14.12.2021. 11:11:00

Poduzetnik Nenad Bakić reagirao je u ponedjeljak na priopćenje Hrvatskog novinarskog društva (HND) demantirajući da je pokrenuo ‘javni linč’ na portal Faktograf.hr.

“Potpuna je neistina da sam pokrenuo ikakav ‘javni linč’ na Faktograf, te da je itko mogao prijetiti Faktografu, pa tako i navodno njegovim zaposlenicima smrću, zbog mojih prozivki na njihov rad. One su takve naravi da samo opisuju kako oni rade, te time ne mogu proizvesti učinak prijetnje. Odnosno, ako su prijetnje i stigle, ljudi su inspirirani njihovim radom”, napisao je Bakić u priopćenju.

Naveo je i da se njegov “navodni ‘poziv na linč’ sastoji u najavi tužbe, te pozivu i drugima da ponesu tužbe ako se smatraju oštećenima, isključivo zakonitim putem”.

“Naglašavam da ne podržavam nikakve prijetnje. Nije istina da se spremam ‘financirati hajku protiv Faktografa’, odnosno naveo sam da ću podnijeti tužbu, a u našem demokratskom društvu se tužba ne smatra ‘hajkom’, upravo obratno”, dodao je.

Bakić je naveo i da “Faktograf iz pera svojih autora prosuđuje koje su objave istinite, a koje lažne, te navodne lažne tako označava na Facebooku, pa onda ljudima koji dijele objave ili onima koji ih pišu, tako smanjuje doseg”. Kako je Facebook najznačajnija medijska platforma u Hrvatskoj, to se prema mom tumačenje protivi članku 127 Kaznenog zakona, napisao je, uz ostalo, Bakić.

Smatra da je riječ “o kaskadnom i proračunatom napadu od strane osoba bliskih Faktografu”. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: HINA/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.