Nenad Bakić: Sada svi priznaju da su ‘lockdownovi’ bili pogreška, ali štete za ljude su nemjerljive

13.01.2023. 09:40:00

“Zatvaranjem škola i sveučilišta nanijela se dugotrajna obrazovna šteta čitavoj generaciji, a rupetine u mentalnoj higijeni tek će se sabirati kao što se sabiru i centi po sramežljivim džepovima. Pokazat će se da loš znanstvenik i hrpetina kimača glavom efikasnije opustoše naciju nego barbari iz Putinovih sibirskih ledina.
Ipak, treba spomenuti da je nakon brutalnog prvog vala u kojem je glavni bio Rudan, u 2. i 3. Hrvatska imala uz Švedsku najslabije mjere u EU. Ipak, kovid potvrde su bile velika greška”, piše Nenad Bakić na svom Facebooku.
Na svojoj Facebook stranici Bakić postavlja link na tekst Đina Kolege iz Jutarnjeg lista:
Bernard Kaić, šef epidemiološke službe HZJZ-a, ovaj je tjedan rekao: ‘Danas je sasvim jasno da je lockdown bio besmislen!‘.
I što sad?
Nikome ništa.
Isti koji su jučer krvarili u međugrađanskoj makljaži kako bi dokazali da su temelji lockdowna građeni na principima ultimativnog humanizma, koji su zagovarali upumpavanje milijuna fantomskog novca u zapečaćene barove, restorane, šoping centre, trgovine, svi ti čuvari javne higijene danas se snebivaju nad razornim nasljeđem vlastite retorike. Od krize u javnim financijama, dvoznamenkaste inflacije, rastućih kamata, rastuće nestabilnosti i stabilne disolucije svijeta kakvog smo poznavali.”

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: PDN/narod.hr/ph

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.