Nenad Bjelica najavio veliki derbi protiv Dinama u Gradskom vrtu: ‘Važno je da mi budemo vrhunski‘

27.08.2021. 17:40:00

‘Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Nisam još sto posto odlučio na koji ćemo način istrčati‘

Nakon što se oprostila od Europe, momčad Osijeka okreće se izazovima u HNL-u, a već u nedjelju čeka je veliki derbi protiv Dinama. Trener Nenad Bjelica je istaknuo kako je njegova ekipa dobro radila posljednjih nekoliko dana te kako su svi spremni za veliku utakmicu u Gradskom vrtu.

- Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika.

Gradskom vrtu je sav fokus na Dinamu.

- Tjedan iza nas iskorišten je i za povratak u trening Mihreta Topčagića i Marija Jurčevića koji imaju problema s ozljedama, a sada su u konkurenciji za momčad. Iza nas je kvalitetan tjedan, atmosfera je dobra nakon poraza u Puli koji je bio neočekivan ali zaslužen. Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika.

Osvrnuo se Bjelica i na kvalitetu Dinamove momčadi.

- Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Ostvarili su svoj cilj igranja minimalno Europske lige. Liga prvaka je šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europa lige su ispunili svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici velike.

Strateg Bijelo-plavih najavio je i standardizaciju momčadi.

- Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Nisam još sto posto odlučio na koji ćemo način istrčati u nedjelju. Devet, deset igrača imam u glavi, ali i još neke nedoumice. Ova zadnja dva treninga će mi dati odgovor na pitanje hoće li biti promjena. Sezona je duga i teško je da će jedna momčad od prvog do 36. kola igrati s istom postavom. Poznat sam po tome da vjerujem svojim igračima, svaki u kadru ima priliku igrati. Svaki trener teži određenoj standardizaciji momčadi, u odnosu na zadnju utakmicu neće biti previše izmjena jer i u dobru i u zlu morate dati podržku svojim igračima. Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti jakog suparnika.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.