Neočekivana ponuda za Wagnerovce: “Pridružite nam se pa idemo u marš na Moskvu”

26.08.2023. 19:40:00

Ruski vojni dobrovoljački korpus koji se bori na strani Ukrajine poručio je plaćenicima iz grupe Wagner da se, nakon smrti njihovog lidera, pridruže njima i da se bore portiv Kremlja.

“Apeliram na borce iz Wagnera, onima kojima hrabrost i čast još uvijek nešto znače. Navodno je cinično pogubljen vaš otac utemeljitelj i zapovjednici, a vi vrlo dobro znate tko stoji iza toga”, poručio je u videu Denis Kapustin, poznat iz ruskog desno-ekstremističkog okruženja, pod pseudonimom Denis Nikitin, lider ovog dobrovoljačkog korpusa.

“Stoga ste sada suočeni s ozbiljnim izborom: ili stajati uz rusko Ministarstvo obrane i služiti kao psi čuvari za krvnike svojih gospodara ili se osvetiti. Da biste se osvetili, morate prijeći preko na stranu Ukrajine. Ako niste počinili ratne zločine, pozivamo vas da se pridružite našim redovima”, dodao je Kapustin.

Pozvao je Wagnerovce da zajedno okončaju rusku “specijalnu vojnu operaciju” te da potom zajedno krenu u marš na Moskvu. “I ovog puta nećemo stati na 200 kilometara od Moskovske kružne ceste nego idemo do kraja!”

Kapustin je također poručio Wagnerovcima da Oružane snage Ukrajine i Ministarstvo obrane Ukrajine “jamče sigurnost i pristojne uvjete”, prenosi Newsweek.

Izvor: n1/ Foto: REUTERS /Anastasia Barashkova

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.